Wie is de "Brassy Sound Band"?

logo BSB

"Brassy Sound Band" Ulft is opgericht op 5 september 2000 en bestaat dus inmiddels al 14 jaar, hun 12,5 jarig Jubileum hebben ze gevierd met een receptie en een gezellig samenzijn. In eerste instantie was Reinier John van den Berg de dirigent, maar sinds december 2002 zwaait Johan van Schijndel de scepter. Hij stimuleert de band door zijn enthousiasme, ook adviseert hij hun om ook thuis goed te oefenen, waardoor de klank mooier wordt en het niveau verbeterd.

Brassbands komen oorspronkelijk uit Engeland en ze zijn ongeveer 150 jaar geleden door mijnwerkers opgericht als bedrijfsorkesten. Dit bracht wat licht in het zware bestaan van deze harde werkers.

De "Brassy Sound Band" geeft elk jaar een concert, meestal in samenwerking met een andere muziekvereniging of met een zangkoor. Ook treden ze op in Zorgcentra, tijdens het Centrumfeest e.d.

Het streven van de "Brassy Sound Band" is om uit te groeien naar een Euro regionale brassband. We hebben nog enkele vacatures, dus mocht u denken: dat lijkt me wel wat: elke woensdagavond van 19.45 uur tot 22.00 uur wordt er gerepeteerd in de "DRU Cultuurfabriek" te Ulft, U bent dan van harte welkom.

www.brassysoundband.nl