00 

1984

1988

1993

1999

09 

2004

2009

2014

xxxx21 September 2009 (bron: De Ulftse Krant)

Het beste beentje voor en nog zuiver ook

Zaterdag 26 september: Taptoe

Ulft  -  Op zaterdag 26 september organiseren de Ulftse muziekverenigingen weer een Taptoe. Het is de zesde sinds 1984, toen de eerste werd georganiseerd en zal zeker weer een bijzonder evenement worden. In tegenstelling tot vorige jaren, zullen er dit jaar geen bezoekende muziekverenigingen zijn, maar wordt het evenement geheel gedragen door de Ulftse muzikanten. Nu zal dat, gezien de kwaliteit die men in huis heeft, zeker geen afbreuk doen aan het spektakel.

Omdat de voorgaande Taptoes steeds een groot succes waren, de vorige keer waren er zoveel bezoekers dat de deelnemende korpsen soms moeite hadden om het Kennedyplein te kunnen betreden, hebben de deelnemende muziekverenigingen de Stichting Taptoe Ulft opgericht, niet alleen om een en ander goed te kunnen organiseren, maar ook om zorg te kunnen blijven dragen voor de continuiteit van dit inmiddels toch wel bijzondere evenement. In de stichting werken de schutterijen St. Joris, St. Hubertus en De Eendracht samen met Kunst na Arbeid, Harmonie Ulft en Brassy Sound Band.

Plein
Tot nu toe is de taptoe steeds op het Kennedyplein gehouden, dat niet alleen de ruimte biedt waar de verschillende korpsen optimaal uit de voeten kunnen, maar ook een mooie sfeer heeft. Probleem is wel dat het plein natuurlijk ook haar beperkingen kent. Met name de grote belangstelling van het publiek betekent dat het soms passen en meten is om iedereen een plaats te geven en ook nog ruimte over te houden voor de techniek en de deelnemende korpsen. Er is dit jaar wel gekeken naar een andere locatie, waarbij met name het DRUcomplex in beeld is geweest, maar uiteindelijk is er toch weer gekozen voor het Kennedyplein omdat dit plein toch het mooist is voor dit evenement.
De stichting vraagt zich wel af of men de volgende keer nog wel op het plein terecht kan, want bij de komende herinrichting worden er meer bomen en andere zaken geplaatst die in de toekomst obstakels kunnen vormen.

Muziek
Ook dit jaar zullen er weer tribunes worden opgesteld zodat zoveel mogelijk mensen kunnen genieten van de zes optredende korpsen. Het zal weer een schitterende show worden waarin mars en muziek op bijzondere wijze gecombineerd zullen worden.

Goed muziek spelen is al een kunst, maar gelijktijdig marcheren maakt het nog eens een stuk moeilijker. Maar ongetwijfeld zullen de corpsen het er wel weer goed vanaf brengen, ze hebben er de afgelopen maanden tenslotte hard genoeg voor geoefend. Bijzonder belooft de afsluiting van de Taptoe te worden, wanneer alle slagwerkers gezamenlijk zullen optreden. Het belooft een onvergetelijke afsluiting te worden van een bijzonder evenement. Mist u het, dan zult u weer vijf jaar moeten wachten.