"Harmonie Ulft"

harmonie ulft Harmonie Ulft is in 1901 opgericht met de toenmalige naam  “Sint Caecilia” en bestaat momenteel uit drie orkesten.

Het A-orkest speelt in de 3e divisie van de KNFM en telt ongeveer 60 leden en staat sinds ongeveer 3 jaar onder leiding van haar dirigent Henk Jan Heijnen.
Daarnaast heeft deze vereniging ook een B-orkest onder leiding van Boris Jansen met leerlingen die veelal het A-diploma bezitten en studeren voor het B-diploma.
Het C-orkest bestaat uit leerlingen, die nog maar net zijn begonnen op de muziekschool, na de cursus “Muziek maak je zelf!” te hebben gevolgd.

Het C-orkest staat onder leiding van Hans Roerdinkholder, die zelf bas speelt in het A-orkest.

De cursus ”Muziek maak je zelf!” wordt gegeven door Aniek Wilbrink, klarinettiste bij Harmonie Ulft, voor leerlingen vanaf groep 4 van de basisschool.

Harmonie Ulft mag zich gelukkig prijzen met voldoende aanwas van jeugd. Er wordt gerepeteerd door de muzikanten op dinsdagavond in de theaterzaal van de "DRU-Cultuurfabriek" te Ulft.

Al sinds 7 jaar, rond eind juni, organiseert Harmonie Ulft voor muziekverenigingen en korten uit de gemeente Oude IJsselstreek het gratis toegankelijke “Oude IJsselstreek Muziekfestival”. Een lang weekend vol muziek en zang in het Openluchttheater Engbergen te Gendringen-Voorst.

Meer informatie: www.harmonieulft.nl
                         www.oudeijsselstreekmuziekfestival.nl