1 2 3 4 5
taptoe.png

Schuttersgilde St. Joris

Schuttersgilde St. Joris werd op 4 oktober 1945 opgericht met als doel “het bevorderen van de schutterssport, het ontwikkelen, handhaven en tot bloei brengen van aloude tradities en andere activiteiten als kermis”. Sindsdien heeft St. Joris zich bewezen als een hechte vereniging waar Trouw, Broederschap en Dienstbaarheid hand in hand gaan.
Vandaag de dag speelt St. Joris nog steeds een belangrijke rol in het sociale leven van het buurtschap de Pol en de rest van Ulft. Dat blijkt wel uit de ruim 1400 leden die St. Joris een warm hart toedragen. Tijdens de Taptoe staat het korps, als paradepaardje van de vereniging, volop in de schijnwerpers. Maar St. Joris is méér. Zo is er de elk jaar weer drukbezochte Polse Kermis en zijn er gedurende het jaar vele andere activiteiten en evenementen van onder meer carnavalsvereniging de Pol, de schietafdeling en kaartclub.
Het aantrekken en behouden van jeugdige muzikanten is een belangrijk aandachtspunt binnen de vereniging. Daarom organiseert St. Joris enkele malen per jaar de cursus 'Muziek Maak Je Zelf'. In 10 lessen maken de beginnende muzikanten (van ongeveer acht jaar) kennis met muziek, leren ze noten lezen en ritmes spelen op een blokfluit. Ook maken ze kennis met alle instrumenten van St. Joris. Van deze instrumenten mogen de leerlingen er uiteindelijk één kiezen, waarna de daadwerkelijke opleiding bij St. Joris begint en ze instromen in het jeugdorkest. In het jeugdorkest leren de leerlingen om in groepsverband samen te spelen.
Het korps van St. Joris bestaat uit zo'n 85 actieve leden, waaronder een groot aantal jongeren. Het muzikale gedeelte van het korps biedt plek aan tamboers, dwarsfluiters, piccolospelers, trompetters, trombonespelers, baritonspelers, sousafoons, saxofoons, bekkens en marching bell spelers. De schutters, vendeliers, bielemannen, marketentsters, commandanten, tamboer-maître, het koningspaar en hun begeleiders maken het korps compleet.
In het korps van St. Joris zijn nieuwe leden altijd welkom. Jong of oud? Muzikaal of niet? Dat maakt niet uit. Voor iedereen is er wel iets te doen wat bij hem of haar past. Lijkt het je leuk om bij één van de onderdelen van het korps aan te sluiten? Of wil je hier eerst meer over weten? Neem dan contact met ons op via opleidingen@sintjorisulft.nl, ook voor de cursus 'Muziek Maak Je Zelf'. We horen graag van je!

Kijk voor meer informatie over de vereniging op www.sintjorisulft.nl

Graag tot ziens bij één van onze activiteiten!

Taptoe Ulft | taptoe.ulft@gmail.com | All rights reserved