1 2 3 4 5
taptoe.png

Schutterij De Eendracht Ulft.

Schutterij de Eendracht Ulft, gevestigd in Oer (Ulft-Noord) en opgericht in 1920 is één van de 3 schutterijen uit Ulft, voortvloeiend uit de St. Antonius parochie.

De Eendracht neemt hierin een prominente rol als kermisorganisatie en ondersteund vele andere activiteiten binnen en buiten haar eigen clubgebouw.

De schutterij draagt als korps zijn kenmerkende bruine uniform met gouden accenten, daarbij ook de kenmerkende witte slobkousen, waarbij bestuur en vendeliers in het donkerblauw met wit de andere secties vormen. Het standaard vaandel, als ook de andere vaandels, dragen figuren waar de Eendracht in zijn 100-jarig bestaan voor stond, staat en de toekomst tegemoet wil gaan.

Net zo kenmerkend als het uniform is de instrumentsamenstelling, wat zorgt voor een onderscheidend geluid en strakke uitstraling. Daar waar de Eendracht komt valt zij op door haar excersitie als saamhorigheid.

Het korps, met ongeveer 45 muzikanten, 7 bestuursleden en 8 vendeliers, staat onder leiding van Berry Kok als commandant, Mark Bruins als Tambourmaitre. De korpsinstructeur is Gerjo Seesink, hij verzorgt samen met Luuk Gijsberts de jeugdopleiding.

Taptoe Ulft | taptoe.ulft@gmail.com | All rights reserved